WBE Groep

WBE Westland en Rijnsburg zijn onderdeel van de WBE Groep. Met 6 zusterbedrijven is WBE onderdeel van een groene familie. De WBE groep levert een totaalpakket aan sierteeltproducten, van snijgroen, bloemen tot planten. Binnen de WBE Groep vind je alles wat je nodig hebt. 

Kwaliteit en samenwerking, zowel in de producten als in de dienstverlening, zijn vanaf de oprichting de rode draad binnen de WBE Groep. Samenwerking is de basis, dat is de leidraad en bron van inspiratie waarmee Jaap en Ineke Beets bijna 40 jaar geleden begonnen.

Ieder bedrijf binnen de WBE Groep heeft zijn eigen kracht en karakter. De verschillende bedrijven zitten verdeeld over de verschillende grote veilingterreinen in Nederland en op veiling Herongen in Duitsland. Hierdoor vind je binnen de groep altijd een leverancier die past bij jouw afzetmarkt, bedrijfsvoering en visie. 


 

In 1977 begon het allemaal, de start van Westland Bloemen Export. Samen met een aantal van onze oudste werknemers en familieleden hebben wij het begin van WBE op papier kunnen zetten. Op deze manier willen we je meer vertellen over de geschiedenis, de huidige situatie en de groei van WBE. 

Terug in de tijd naar 1977, waar Jaap & Ien Beets begonnen met Westland Bloemen Export om bloemen in te kopen voor een Duitse klant. Vandaar ook de naam Westland Bloemen Export. In het begin was WBE nog niet zo groot als nu. Jaap, Ien, een paar verkopers van A. de Boer en een aantal parttimers waren in dienst. Later kwamen er meer collega’s bij, waaronder huidig collega Gerard Heemskerk.


 

EEN GROOT ASSORTIMENT SNIJGROEN

Achter al deze producten zit een verhaal. In het overzicht hieronder kun je gemakkelijk zien waar de producten vandaan komen, wanneer ze leverbaar zijn en meer informatie.

Duik in de wereld van snijgroen!

Dankzij onze jarenlange relaties met leveranciers en kwekers kunnen wij een groot assortiment snijgroen aanbieden. Sommige relaties gaan helemaal terug naar de tijd van Jaap & Ien, iets waar we uiteraard trots op zijn. 

Een deel van onze producten groeit in het wild en een deel gecultiveerd. Via onze blogberichten en social media kanalen vertellen we hier regelmatig meer over. Ook hebben we afgelopen jaren verschillende blogs gedeeld met meer informatie over de leveranciers. Benieuwd hiernaar? Neem dan hier een kijkje. 

Omdat het contact met centraal Amerika soms wat lastiger is door het tijdsverschil en taalbarrière hebben we twee collega’s in die regio. Anna en Mafer zorgen ervoor dat het contact tussen de leveranciers, transporteurs en WBE zo vloeiend mogelijk verloopt. Dankzij deze collega’s zijn we altijd snel erbij wanneer er zich problemen voordoen. 

Naast het vaste assortiment snijgroen, bieden we ook regelmatig nieuwe soorten aan. Zo is het assortiment geen dag hetzelfde. Het hele jaar door zijn er verschillende seizoensproducten die je echt niet kunt missen. Meer informatie over de verschillende producten vind je op onze productpagina. Hier geven we ook een indicatie van de verkrijgbaarheid van de producten, let hierbij wel op dat we afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Sneeuwt het in bepaalde regio’s, dan kan het zomaar dat het product toch even niet verkrijgbaar is. We proberen je zo goed mogelijk op de hoogte te houden via nieuwsberichten en onze social media kanalen. 

Ben jij op zoek naar een bepaald product? Neem dan gerust contact met een van onze collega’s op. Deze helpen je graag met het vinden van het product. 

We leveren het snijgroen alleen in grotere aantallen aan andere groothandels, lijnrijders, tuincentra en Cash & Carries.

Wanneer het snijgroen binnenkomt bij filiaal op de Jupiter wordt het verdeeld over de verschillende filialen, die het weer verkopen aan hun klanten.

WBE levert hun producten binnen het veilingterrein. Daarnaast is het mogelijk om zelf bestellingen op te halen of via transport. 


 

ONZE WEG NAAR DUURZAAMHEID.

Consumenten kiezen steeds vaker bewust voor eerlijke producten. Dit gebeurt niet alleen met kleding en voedsel, ook binnen de sierteelt (bloemen, planten en decoratiegroen) wordt er al jarenlang vaker ‘bewust’ gekozen. De vraag naar duurzaamheid wordt dan ook steeds groter. WBE kan hierin niet achterblijven en heeft een ‘leidende’ rol genomen op dit gebied. 

WBE  werkt samen met een aantal leveranciers/kwekers om een breed aanbod van eerlijke en duurzame verschillende producten te realiseren. Daarnaast wordt samen met collega’s in de sierteeltsector gewerkt aan structurele verbetering van certificatieschema’s, met name op het gebied van wildpluk producten (zoals Salal, Beregras, Chico, Pistache, Koraal, Mos, etc.) Want Groen is niet alleen de basis van een boeket, maar ook van de weg ernaar toe.

MPS

WBE kan als groothandel de duurzaamheid waarmaken door middel van verschillende certificeringen. Hier zijn wij dan ook al een tijd mee bezig. Deze certificaten laten zien dat producten duurzaam zijn. MPS, (Global) GAP, Rainforest Alliance zijn voorkomende certificeringen op het gebied van duurzaamheid in de sierteeltsector.

WBE is al jarenlang een Affiliate Member van MPS, waarmee zij toegang heeft tot het MPS-Trade Portal, waarin up-to-date certificaten overzichten per kweker zichtbaar zijn. Verder is WBE sinds november 2016 door MPS gecertificeerd voor Florimark Good Trade Practice (#802495) voor het verhandelen van decoratiegroen. Deze certificering wordt jaarlijks extern getoetst en verlengd.

FSI 2020

In oktober 2020 is WBE ook lid geworden van FSI2020; FSI staat voor Floriculture Sustainability Initiative. Dit is een sector-breed initiatief binnen de sierteeltsector om gezamenlijk met andere FSI leden sociale, milieu en economische knelpunten aan te pakken. 

In 2020 is doorgepakt op hetgeen reeds bereikt is en zijn onder FSI 2025 aangescherpte duurzaamheidsdoelstellingen gesteld, gebaseerd op 3 pijlers:

🌿 verantwoorde productie en handel

🌿 verantwoordelijk gedrag;

🌿 geïntegreerde rapportage.

Uitgangspunt is dat FSI 2025 transparant is met betrekking tot de criteria, in overeenstemming is met geaccepteerde standaarden en gebaseerd is op verantwoorde bronnen. In de praktijk dient te worden voldaan aan een mandje van internationale certificeringen, zoals Good Agricultural Practices (GAP), milieueisen en sociale eisen in geval product afkomstig is uit risicoland (b.v. Guatemala). WBE gebruikt de Sustainable Sourcing Scan van Floridata om de inkoopdata te scannen, analyseren en monitoren op FSI 2025 duurzaamheidseisen.


 

  • Click to View
  • Sponsors 2022
  • Sponsor Plus, Sponsors 2022